Elkészítése
Először összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük a masszát. Minden réteslapot vékonyan megkenünk ezzel a masszával, rétegenként dolgozva. Amikor a réteslapok rétegezése kész, a legfelső réteslapra helyezzük a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Egy tekercshez kb. 3-4 réteslapot használunk, így a réteslapok számától függően 4-5 tekercs rétest készíthetünk.
A töltelék elkészítéséhez a szalámit és a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a túróval. Ehhez hozzáadjuk a kockázott vagy reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük, hogy egységes tölteléket kapjunk.
A feltekert réteseket olajozott tepsibe helyezzük, a tetejüket is megkenjük a maradék joghurtos-tojásos masszával, hogy sütés közben szép aranybarnára piruljanak. A réteseket 220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.
Ez a sós, laktató rétes kiváló ebédnek vagy nassolnivalónak is, a ropogós tészta és a gazdag töltelék igazán finom kombinációt alkot.

