Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 kg  kész réteslap
  • 4 db tojás
  • 4 dl joghurt
  • 2 dl olaj
  • 170 g liszt
  • só
  • bors

Töltelék

  • 0,5 kg túró (vagy 400g tejföl )
  • sajt
  • csemege uborka
  • szalámi

Elkészítése

Először összekeverjük a tojást, a joghurtot, az olajat és a lisztet, majd sóval és borssal ízesítjük a masszát. Minden réteslapot vékonyan megkenünk ezzel a masszával, rétegenként dolgozva. Amikor a réteslapok rétegezése kész, a legfelső réteslapra helyezzük a tölteléket, és óvatosan feltekerjük. Egy tekercshez kb. 3-4 réteslapot használunk, így a réteslapok számától függően 4-5 tekercs rétest készíthetünk.

A töltelék elkészítéséhez a szalámit és a csemegeuborkát apró kockákra vágjuk, majd összekeverjük a túróval. Ehhez hozzáadjuk a kockázott vagy reszelt sajtot, és alaposan összekeverjük, hogy egységes tölteléket kapjunk.

A feltekert réteseket olajozott tepsibe helyezzük, a tetejüket is megkenjük a maradék joghurtos-tojásos masszával, hogy sütés közben szép aranybarnára piruljanak. A réteseket 220 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ez a sós, laktató rétes kiváló ebédnek vagy nassolnivalónak is, a ropogós tészta és a gazdag töltelék igazán finom kombinációt alkot.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-retes/