Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós ropogtatnivaló recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 bögre finomliszt (2,5 dl-es bögre)
  • 3/4 bögre kukoricaliszt
  • 3/4 bögre víz
  • 3 evőkanál margarin
  • 2 kávéskanál só
  • 0,5 evőkanál cukor
  • szezámmag
  • reszelt sajt
  • olaj
Sós ropogtatnivaló

Elkészítése

A hozzávalókat összegyúrjuk a szezámmag, a reszelt sajt és az olaj kivételével.

15 percre hűtőbe tesszük. Addig kibéleljük, sütőpapírral a tepsit lereszeljük a sajtot, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

Pihentetés után a tésztát olajozott deszkára tesszük, és kézzel 1-1,5 ujjnyi vastagra nyomkodjuk. Rászórjuk a szezámmagot, és a sajtot. Kicsit rányomkodjuk. Ezután 7×4 cm-es kockákra vágjuk a tésztát, majd 180 fokon addig sütjük, míg barnulni nem kezd a teteje. Ez kb 15 perc. Mártogatóssal, vagy a nélkül is megállja a helyét, ha vendégek érkeznek, vagy akár a család örömére. Jó étvágyat!Sztori: 1,5 éves fiamnak (és persze magunknak is) szerettem volna valami gyors, és tojás nélküli rágcsálnivalót sütni. Mivel 2 féle lisztem van itthon, így gondoltam vegyítem a kettőt, és ez sült ki belőle. A felnőttek akár filmezés közben is falatozhatják.

Nagyon finom, ropogós, és nem utolsósorban a fiam is odavan érte.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-ropogtatnivalo/