Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós rúd recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 3-4 teáskanál só
  • 3 dl olaj
  • 3 dl fehér bor
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk, majd a tésztát kb. 1 ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Az egyik felét megszórjuk őrölt pirospaprikával, majd óvatosan belesimítjuk a tésztába, hogy a felület egyenletes piros színt kapjon. Ezután megfordítjuk a tésztát.

A tetejét megkenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal. Ujjnyi széles csíkokra vágjuk, és mindegyiket a két végénél fogva enyhén megcsavarjuk.

A rudakat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd előmelegített, 250 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. A sütési idő a sütő típusától függően eltérhet, ezért érdemes figyelni.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-rud/