Elkészítése
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg zsír
- 1 tojás sárgája
- 0,5 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál só
- 1 dl tej
- 1 tojásfehérje
- 1 ek szezámmag
Elkészítése:
A lisztet, sót, sütőport, tojás sárgáját, zsírt, tejet összegyúrjuk. Nem túl lágy, de nem is kemény a tésztája. Akkor jó, ha az összes liszt a tál oldaláról elvált és a kezünk már nem ragad.
Gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 2 cm széles, kb 5 cm hosszúra vágjuk, majd a tepsibe odakészített sütőpapírra elhelyezzük, egy kis helyet hagyva köztük.
A sütőt előzőleg beállítottuk 200 fokra, hőlégkeverésre. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
[box style=”info”]A tetejére reszelhetünk sajtot, szórhatunk köménymagot, hántolt napraforgó magot is.[/box]
