Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Sós, szezámmagos rudacska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg zsír 1 tojás sárgája 0,5 csomag sütőpor 1 kávéskanál só 1 dl tej 1 tojásfehérje 1 ek szezámmag Elkészítése: A lisztet, sót, sütőport, tojás sárgáját, zsírt, tejet összegyúrjuk. Nem túl lágy, de nem is kemény a tésztája. Akkor jó, ha az összes liszt a tál oldaláról elvált és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Ellak
Beküldte: 2013.12.31.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg zsír
  • 1 tojás sárgája
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál só
  • 1 dl tej
  • 1 tojásfehérje
  • 1 ek szezámmag


Elkészítése:

A lisztet, sót, sütőport, tojás sárgáját, zsírt, tejet összegyúrjuk. Nem túl lágy, de nem is kemény a tésztája. Akkor jó, ha az összes liszt a tál oldaláról elvált és a kezünk már nem ragad.

Gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk. Megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk szezámmaggal. 2 cm széles, kb 5 cm hosszúra vágjuk, majd a tepsibe odakészített sütőpapírra elhelyezzük, egy kis helyet hagyva köztük.

A sütőt előzőleg beállítottuk 200 fokra, hőlégkeverésre. 10-15 perc alatt aranyszínűre sütjük.
[box style=”info”]A tetejére reszelhetünk sajtot, szórhatunk köménymagot, hántolt napraforgó magot is.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is