Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Sós, szezámmagos teasütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sós, szezámmagos teasütemény remek választás, ha valami egyszerű, mégis finom ropogtatnivalót szeretnénk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.20.

Tészta:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojást felverjük, egy keveset félreteszünk belőle a kenéshez, a többit a tésztához adjuk. Belekeverjük a tejfölt, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk.

Pihentetés és nyújtás:

A tésztát fóliába csomagolva rövid időre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután fél centi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.

Sütés:

A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A félretett tojást elkeverjük egy kevés tejjel, ezzel lekenjük a tészta tetejét, majd bőven megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 190 °C-on körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp:

Ha változatosságot szeretnénk, a szezámmag helyett vagy mellett használhatunk lenmagot, mákot, napraforgómagot is. A tésztába keverhetünk egy kevés reszelt sajtot, így még karakteresebb ízt kap a sütemény.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is