Tészta:
A lisztet a sóval és a sütőporral összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojást felverjük, egy keveset félreteszünk belőle a kenéshez, a többit a tésztához adjuk. Belekeverjük a tejfölt, majd az egészet sima tésztává gyúrjuk.
Pihentetés és nyújtás:
A tésztát fóliába csomagolva rövid időre a fagyasztóba tesszük, hogy könnyebb legyen vele dolgozni. Ezután fél centi vastagra kinyújtjuk és tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
Sütés:
A süteményeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. A félretett tojást elkeverjük egy kevés tejjel, ezzel lekenjük a tészta tetejét, majd bőven megszórjuk szezámmaggal. Előmelegített sütőben, 190 °C-on körülbelül 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tipp:
Ha változatosságot szeretnénk, a szezámmag helyett vagy mellett használhatunk lenmagot, mákot, napraforgómagot is. A tésztába keverhetünk egy kevés reszelt sajtot, így még karakteresebb ízt kap a sütemény.