Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Sós sütemények

Sós, szezámos perecek

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 3 db édesítőszer 1 kk só 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 tojás 0,5 dl napraforgó olaj Kenéshez: 2 dkg liszt 1 ek só 0,5 dl víz 1 tojás 1 ek szezámmag Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk az édesítővel 1,5 dl langyos tejben. Adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, amit a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Ellak
Beküldte: 2014.03.24.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 3 db édesítőszer
  • 1 kk só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 tojás
  • 0,5 dl napraforgó olaj

Kenéshez:

  • 2 dkg liszt
  • 1 ek só
  • 0,5 dl víz
  • 1 tojás
  • 1 ek szezámmag


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk az édesítővel 1,5 dl langyos tejben. Adunk hozzá 1 evőkanál lisztet, amit a fél kilóból veszünk ki. Kb 15 perc alatt feljön az élesztő. Az édesítővel jobb, levegős, kelt tésztánk lesz. A lisztet a sóval átszitáljuk, hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, olajat, sót, a felfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk alaposan, a tészta szép fényes lesz, elválik az edénytől (jobban szeretem kézzel kidolgozni!). A tésztát 30 percig pihentetjük letakarva.

A megkelt tésztából 1 cm átmérőjű, 20 cm hosszú rudakat sodrunk. Perecalakúra formázzuk, majd a végeiket aláhajtjuk a kis pereceknek.

Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pereceket és 15 percig kelesztjük. Megkenjük a felvert tojással. A felét a pereceknek megszórjuk szezámmaggal.

Betoljuk a sütőbe és bekapcsoljuk, beállítjuk 220 fokra. A sós masszához a sót és lisztet elkeverjük a vízzel. Sűrű, de folyós masszát kapunk. Ezt a masszát felkenjük azokra a perecekre egy ecsettel, amiket nem szórtunk meg szezámmaggal. Akkor kenjük meg, amikor a tetejük kezd már pirosodni, kb a készre sütés előtt 5 perccel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Ellak
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is