Hozzávalók:
- 70 dkg Glutenix csicseris kenyérpor vagy finomliszt
- 30 dkg vaj
- 2 dl tejföl
- 1 dkg élesztő
- 3 dkg só
- 3 tojás
- a lekenéshez 1 tojás
- tetejére: mák, darált dió, köménymag, reszelt sajt, illetve amit szeretünk
Elkészítése:
A hozzávalókból gyors mozdulatokkal tésztát gyúrunk, az élesztőt nem kell megkeleszteni csak belemorzsolni. A tejfölt érdemes apránként hozzáadni, hiszen a tojások nagyságától függően, lehet h kevesebb kell bele, nekem most kis méretű tojásom volt itthon.
A tésztát rizslisztezett munkalapon kinyújtjuk, tojással megkenjük és csíkokban megszórjuk a különböző “feltétekkel”.
Fagyasztóba tesszük, érdemes 1 éjszakára betenni. Másnap kivesszük és ízlés szerint kockázzuk, kiszúrjuk. Nekem 2 gáztepsinyi mennyiség lett belőle.
Előmelegített 180 fokos sütőben 10 perc alatt készre sütjük.