Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sós töltött samrolni recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta (50 dkg)
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg gépsonka (vagy bármilyen reszelhető felvágott)
  • 3-4 db savanyú uborka (friss vagy savanyú)
  • 45 dkg tejföl (vagy krémsajt )
  • só
  • bors
  • mák
  • őrölt pirospaprika

Elkészítése

A tésztát fél centiméter vastagra kinyújtjuk, majd ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ha szeretnénk, tekerhetünk sütőpapírt a fakanál nyelére, de ez nem feltétlenül szükséges. A tésztacsíkokat ferdén tekerjük fel a fakanál nyelére úgy, hogy kissé fedjék egymást. Miután feltekertük, egyenlő részekre daraboljuk, és a széleiket megkenjük tojásfehérjével, hogy sütés közben ne tekeredjenek le.

A tésztadarabokat egy mélyebb tepsibe sorakoztatjuk úgy, hogy egyik felük a tepsi peremén, a másik felük a tepsiben legyen. Ha sikerül egyforma nagyságú pálcikákat beszerezni, mindkét végüket tegyük a tepsi peremére, így még szebbek lesznek, mert nem érnek le a tepsi aljára. Előmelegített sütőben, 220 fokon 15 perc alatt megsütjük őket. Még melegen óvatosan forgassuk le a tésztát a fakanálról, mert a tojásfehérjétől esetleg kicsit odaragad.

A töltelékhez reszeljük le a sonkát és az uborkát sajtreszelőn, majd keverjük össze a tejföllel. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A krémet habzsákba töltjük, és megtöltjük vele a sült samrolnikat. A végeket márthatjuk mákba, őrölt pirospaprikába vagy reszelt sajtba. Ha sajtot használunk, kicsit nyomjuk bele, hogy jól tapadjon.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sos-toltott-samrolni/