Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Kelt tészták

Sós turbánok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg liszt 2,5 dkg friss élesztő 1 tk cukor 1 ek só 5 dkg olvasztott vaj 2,5 – 3 dl langyos tej Kenéshez: 5 dkg olvasztott vaj magok a szóráshoz 1 tojás a lekenéshez Elkészítése: Az élesztőt keverjük össze a cukorral. A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2014.12.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 ek só
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 2,5 – 3 dl langyos tej

Kenéshez:

  • 5 dkg olvasztott vaj
  • magok a szóráshoz
  • 1 tojás a lekenéshez


Elkészítése:

Az élesztőt keverjük össze a cukorral. A lisztet szitáljuk össze a sóval, majd adjuk hozzá az olvasztott vajat, az élesztőt a langyos tejet és dolgozzuk hólyagosra. Letakarva kelesszük a duplájára.

Ha a tészta megkelt, osszuk 8 vagy 9 gombócra. A gombócokat lisztezett felületen nyújtsuk kb 30 cm hosszú ovális alakra, kenjük meg olvasztott vajjal, majd éles késsel vagy pizzavágóval vagdossuk be ferdén ( kb 1 centiméterenként ) úgy, hogy a széleket ne vágjuk át.

A hosszabbik oldalánál fogva tekerjük fel, mint a bejglit és az így kapott rudat csigavonalban tekerjük össze úgy, hogy a tészta végét hajtsuk a feltekert tészta alá.

Rakjuk sütőpapírral bélelt tepsibe, kenjük le felvert tojással és szórjuk meg tetszés szerinti magokkal.

Hagyjuk kelni kb fél óráig, majd előmelegített 200 fokos sütőben süssük ropogósra.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is