Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Sós sütemények

Sós, szezámmagos perec

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 30 dkg finomliszt 7 g szárított élesztő 1 kk só 180 ml langyos víz 2 ek (olíva)olaj A tetejére: 1 kisebb felvert tojás szezámmag, só ízlés szerint Elkészítése: A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. Langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd az olajat hozzáadva hólyagosra dagasztjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük. A megkelt tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2017.11.09.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 7 g szárított élesztő
  • 1 kk só
  • 180 ml langyos víz
  • 2 ek (olíva)olaj

A tetejére:

  • 1 kisebb felvert tojás
  • szezámmag, só ízlés szerint


Elkészítése:

A lisztet a sóval, majd az élesztővel elkeverjük. Langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk, majd az olajat hozzáadva hólyagosra dagasztjuk.

Meleg helyen duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük és 7 darabba vágjuk.

Kisujjnyi vékonyra kinyújtjuk és gömbölyű rúddá formázzuk, majd perecet formázunk belőle.

Sütőpapírral fedett tepsire helyezzük, felvert tojással lekenjük és szezámmaggal, sóval megszórjuk.

20 percet még meleg helyen kelesztjük.

180 fokra melegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is