Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sütőporos, füstölt sajtos pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 30 dkg finomliszt
  • 13 dkg margarin
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 10 dkg reszelt, füstölt sajt
  • füstölt sajt
  • tetejére szezámmag, mák vagy köménymag

Elkészítése

A liszthez adjuk hozzá a sót és a sütőport, majd keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a feldarabolt, hideg margarint, majd kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos keverjük hozzá a lereszelt füstölt sajtot, majd adjunk hozzá 1 egész tojást, a tejfölt és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (ha szükséges, adjunk hozzá még annyi tejfölt, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk).

Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki kb 1 cm vastagra a tésztát, majd egy éles késsel rácsozzuk be a tetejét.

Ezután egy 4 cm-es pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a tésztát, majd a két tenyerünk között sodorjuk meg.

Egy nagyobb tepsit béleljünk ki sütőpapírral, egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a pogácsákat, majd kenjük le felvert tojással és ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal és mákkal (ízlés szerint köménymaggal is megszórhatjuk).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten, süssük 20-25 perc alatt szép aranybarnára (én légkeverésnél 170 fokon, 20 percig sütöttem).

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/sutoporos-fustolt-sajtos-pogacsa/