Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Sváb kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 3,5 dkg friss élesztő
  • 1 csapott ek só
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 dl tej (kb)
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál zsír (olvasztva)

0

1

2

3

  • 2

4

  • evőkanál

5

  • zsír

6

A tetejére

  • köménymag (de lehet szezámmag vagy vegyesen többfajta mag is)

A kiflik kenéséhez

  • 1 tojás

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.

A maradék tejet a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt hozzáadva bedagasztjuk a tésztát. Ha nagyon kemény lenne, kevés tejet adhatunk hozzá. Dagasszuk addig, amíg el nem válik az edény falától és a kezünktől, valamint hólyagos nem lesz.

45 percig kelesszük letakarva. Ha megkelt, akkor enyhén átgyúrjuk és 20 percig pihentetjük újra.

4 cipóra osztjuk a megkelt tésztát, majd újabb 20 percig állni hagyjuk.

A pihentetés után a cipókat kinyújtjuk kör alakúra egyenként és a puha zsírral megkenjük.

A cipókat 8 részre vágjuk és kiflit formázunk belőlük (a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük), majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.

Tetejét felvert egész tojással megkenjük, majd sóval és köménymaggal megszórjuk.

20 percig kelesztjük a tepsin, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/svab-kifli/