Az élesztőt 1 dl tejben egy csipet cukorral felfuttatjuk.
A maradék tejet a liszttel elkeverjük, majd a többi hozzávalót és a felfuttatott élesztőt hozzáadva bedagasztjuk a tésztát. Ha nagyon kemény lenne, kevés tejet adhatunk hozzá. Dagasszuk addig, amíg el nem válik az edény falától és a kezünktől, valamint hólyagos nem lesz.
45 percig kelesszük letakarva. Ha megkelt, akkor enyhén átgyúrjuk és 20 percig pihentetjük újra.
4 cipóra osztjuk a megkelt tésztát, majd újabb 20 percig állni hagyjuk.
A pihentetés után a cipókat kinyújtjuk kör alakúra egyenként és a puha zsírral megkenjük.
A cipókat 8 részre vágjuk és kiflit formázunk belőlük (a szélesebbik felétől kezdve feltekerjük), majd sütőpapíros tepsire sorakoztatjuk.
Tetejét felvert egész tojással megkenjük, majd sóval és köménymaggal megszórjuk.
20 percig kelesztjük a tepsin, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt aranybarnára sütjük.