Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt 2,5 dl tej 3 dkg élesztő pici cukor 1 evőkanálnyi só 5 dkg puha vaj Főzőlé: 1 liternyi víz 3 evőkanál szódabikarbóna Elkészítése: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a vajat. Alaposan összedolgozzuk. 8-10 egyenlő gombócot […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
eszter32
Beküldte: 2014.07.10.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • 3 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 1 evőkanálnyi só
  • 5 dkg puha vaj

Főzőlé:

  • 1 liternyi víz
  • 3 evőkanál szódabikarbóna


Elkészítése:

A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt pici cukorral. A lisztet egy tálba kimérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a sót és a vajat. Alaposan összedolgozzuk. 8-10 egyenlő gombócot formázunk a tésztából, majd lisztezett deszkára sorakoztatjuk,letakarjuk és kb 30 percig pihentetjük.

Egy lábasban vizet forralunk, beleszórjuk a szódabikarbónát.

A gombócokból rudakat sodrunk és pereceket formázunk belőlük. A nyers pereceket egyesével a lobogó vízbe mártjuk 30 másodpercre, majd sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk 30 percig hideg helyen pihentetjük. Sütés előtt kicsit bevagdossuk a pereceket.

Előmelegített sütőben kb 180 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
[box style=”info”]Érdemes dupla adagot készíteni, mert gyorsan elfogy.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Osztrák Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
eszter32
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is