Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szakállas pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 kávéskanál só
  • 2 dl tejföl

Sajtkrémhez

  • 1 dl tejföl
  • 1 db tojássárgája
  • 1 kávéskanál liszt
  • 1 késhegynyi őrölt pirospaprika
  • só
  • 6 dkg sajt
Szakállas pogácsa

Elkészítése

A lisztet a margarinnal és a sóval elmorzsoljuk, hozzáadjuk a tejfölt és jól kidolgozva másnapig állni hagyjuk. Késfok (kb 3-4 mm) vastagságúra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, felvert tejfölös tojás sárgájával megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, forró sütőben aranyszínűre sütjük.

A kihűlt tészta felét megkenjük úgy, hogy a szélei is kissé krémesek legyenek, ráillesztjük a másik felét és 10 dkg reszelt sajtban megforgatjuk.

Nem kell feltétlenül egy éjszakát állni hagyni. Nálunk mire kisül a második tepsivel, az elsőnek szinte hűlt helye. 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/szakallas-pogacsa/