Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Perecek

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Szalalkális-sajtos perec

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A liszthez hozzáadjuk a sót, szalalkálit és a vajjal vagy margarinnal alaposan elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sajtot, tojássárgáját és a tejfölt, majd az egészet tésztává gyúrjuk. A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket tepsibe sorakoztatjuk és enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk sajttal vagy magvakkal. 200 fokra melegített sütőben kb 20 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2022.11.30.

Hozzávalók

Tetejére

Elkészítése

A liszthez hozzáadjuk a sót, szalalkálit és a vajjal vagy margarinnal alaposan elmorzsoljuk.

Hozzáadjuk a sajtot, tojássárgáját és a tejfölt, majd az egészet tésztává gyúrjuk.

A tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk és perec kiszúróval kiszaggatjuk. A pereceket tepsibe sorakoztatjuk és enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd megszórjuk sajttal vagy magvakkal.

200 fokra melegített sütőben kb 20 perc alatt szép pirosra sütjük.

Perec helyett készíthetünk belőle sajtos rudat is, csak akkor nyújtsuk vékonyabbra, mert sütés közben eldőlhet.

Dobozba téve, másnapra finom omlós lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is