Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalalkális sós perec recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

HozzávalókTészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 12,5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 6 g szalalkáli
  • 50 ml tej
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 teáskanál só

Tetejére

  • 1 tojássárgája
  • 1 evőkanál tej
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • szezámmag

Elkészítése

A tejet langyosítsuk meg kissé és oldjuk fel benne a szalalkálit.

A lisztbe belekeverjük a sót, majd gyors mordulatokkal elmorzsoljuk az apró kockákra vágott vajjal. Ezután hozzáadjuk a tojást, tejfölt és a szalalkális tejet, majd összegyúrjuk.

Kissé lisztezett munkalapon kb 5 mm vastagra nyújtjuk a tésztát és perec szaggatóval kiszúrjuk. A leeső részeket újra összegyúrjuk és nyújtjuk.

Tepsire sorakoztatjuk a pereceket.

A tojássárgáját elkeverjük a tejjel és a paprikával, majd lekenjük vele a perecek tetejét. Ha szeretnénk, akkor szezámmaggal is megszórhatjuk.

180 fokos sütőben kb 8-10 perc alatt szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/szalalkalis-sos-perec/