Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalámis kelt virág recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 3 dl tej
  • 1,5 ek cukor
  • 1 tk só
  • 80 szelet szalámi (nekem picit vastagabb volt, mert én szeleteltem)
  • 150 g reszelt sajt
  • 3 ek vaj


Elkészítése:

1 dl langyos tejben, 1 tk cukorral felfuttatjuk az élesztőt.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a felfuttatott élesztőt és 2 dl langyos tejet. Dagasztó géppel alaposan kidolgozzuk, majd meleg helyen fél órát kelesztjük. (Persze kézzel is összegyúrhatjuk és dagaszthatjuk.)

A megkelt tésztát 4-5 mm vastagra nyújtjuk, vékonyan megkenjük olvasztott vajjal, majd eloszlatjuk rajta a reszelt sajtot. Kb 5 cm vastag csíkokat vágunk belőle, majd ráfektetjük a szalámi szeleteket úgy, hogy az 1/3 része lelógjon a tészta széléről. Ezért lesz olyan a csigánk, mintha egy szép virág lenne.

Feltekerjük a csíkokat, a végét óvatosan behajthatjuk a csiga alá (nem fontos). Egy csigára kb. 5-6 szelet szalámit számolhatunk. Aki szeretné, még a tetejét is meghintheti egy kis reszelt sajttal, de nem szükséges. Én csak azt szórtam rá a végén, ami lepotyogott a feltekerés közben.

Sütőpapírral bélelt, enyhén olajozott tepsibe helyezzük a virágokat, majd még fél órát kelesztjük. Előmelegített 175-180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/szalamis-kelt-virag/