Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szalonnás csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 60 dkg liszt
  • 3 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg vaj
  • só
  • kevés cukor
  • 1 db tojás

Töltelékhez:

  • kockázott kolozsvári szalonna
  • ketchup
  • toszkán fűszerkeverék
  • lilahagyma
  • kukorica
  • reszelt sajt

A kenéshez:

  • 1 db tojás


Elkészítése:

A kelesztőtálba beleöntjük a langyos tejet, majd elkeverjük benne az élesztőt. Hozzáadjuk az olvasztott vajat, cukrot, sót és a tojást is. A lisztet fokozatosan keverjük hozzá. Sima, lágy tésztává dagasztjuk.

Letakarva 40 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán kell kinyújtani. A tésztát egyenletesen megkenjük ketchuppel, fűszerezzük, majd rászórjuk a szalonnát, hagymát, kukoricát végül megszórjuk reszelt sajttal.

Most már csak fel kell tekerni. Éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk, amit sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és további 20 percig pihentetjük.

Megkenjük a tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

Nagyon finom és elronthatatlan csemege.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/szalonnas-csiga/