Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Sós sütemények

Szatmári sós kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szatmári sós kifli egy klasszikus, puha és illatos péksütemény, amely reggelire, vacsorára vagy vendégvárónak is kitűnő. Frissen sütve a legfinomabb, de jól záródó dobozban napokig puha marad.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.28.

Hozzávalók

A tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, majd a tejben felfuttatott élesztővel, a tojással és a maradék tejjel lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Amikor a tészta fényes és hólyagos, beledolgozzuk a langyos, olvasztott vajat is.

Letakarva, meleg helyen kb. a duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, téglalap alakúra nyújtjuk, majd hosszúkás háromszögekre vágjuk. A háromszögeket kézzel kissé megnyújtjuk, majd kiflivé tekerjük.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kifliket, konyharuhával letakarjuk, és további kb. 30 percig pihentetjük.

Sütés

A megkelt kifliket szobahőmérsékletű tojássárgájával lekenjük, megszórjuk sóval, és ízlés szerint köménymaggal. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük.

Tipp

A kiflik tetejére szórhatunk szezámmagot vagy reszelt sajtot is. Ha kisebbeket formázunk, kiváló vendégváró falatkák lesznek, friss vajjal vagy sonkával tálalva.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is