Elkészítése
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd beleadjuk a tejfölt, az olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva, langyos helyen körülbelül 1 órán át kelesztjük.
Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a melegszendvicskrémmel, majd szorosan feltekerjük. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a csigák szép piros színt kapnak. Frissen a legfinomabb, de hidegen is ízletes.
Tipp
A szendvicskrém helyett más ízesítésű krémmel vagy akár fűszeres tejföllel is elkészíthetjük. A tetejére reszelt sajt mellé szórhatunk szezámmagot vagy lenmagot is, így még változatosabb lesz.
