Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Szendvicskrémes csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szendvicskrémes csiga egy egyszerű, mégis különleges sós finomság, amit könnyen elkészíthetünk. Puha kelt tésztából készül, amelyet ízletes melegszendvicskrémmel töltünk meg, és a tetején reszelt sajt teszi igazán vonzóvá. Vendégvárónak vagy vacsorára is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
pamutka
Beküldte: 2013.08.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd beleadjuk a tejfölt, az olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva, langyos helyen körülbelül 1 órán át kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a melegszendvicskrémmel, majd szorosan feltekerjük. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal.

A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a csigák szép piros színt kapnak. Frissen a legfinomabb, de hidegen is ízletes.

Tipp

A szendvicskrém helyett más ízesítésű krémmel vagy akár fűszeres tejföllel is elkészíthetjük. A tetejére reszelt sajt mellé szórhatunk szezámmagot vagy lenmagot is, így még változatosabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
pamutka
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is