Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szendvicskrémes csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 50 dkg finomliszt
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 2,5 dl víz
  • 2 kávéskanál só
  • 1 doboz melegszendvics krém (konzerv)
  • reszelt sajt

Elkészítése

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, majd beleadjuk a tejfölt, az olajat, a felfuttatott élesztőt és a vizet. Az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, amíg rugalmas tésztát nem kapunk. Letakarva, langyos helyen körülbelül 1 órán át kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. Egyenletesen megkenjük a melegszendvicskrémmel, majd szorosan feltekerjük. A tekercset kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk, és a csigákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük. Megszórjuk reszelt sajttal.

A tepsit 200 °C-ra előmelegített sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a csigák szép piros színt kapnak. Frissen a legfinomabb, de hidegen is ízletes.

Tipp

A szendvicskrém helyett más ízesítésű krémmel vagy akár fűszeres tejföllel is elkészíthetjük. A tetejére reszelt sajt mellé szórhatunk szezámmagot vagy lenmagot is, így még változatosabb lesz.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/szendvicskremes-csiga/