Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Szezámmagos csomócska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szezámmagos csomócska egy ízletes, házi péksütemény, amely teljes kiőrlésű lisztekből készül. A formázás során a tésztából kis csomókat kötünk, amelyek látványosak és könnyen fogyaszthatók. Ideális reggelihez, vacsorához vagy vendégváró falatnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Nixi94
Beküldte: 2017.11.27.

Zsemléhez:

Tetejére:

Elkészítése

Tészta:

1 dl langyos tejben az élesztőt egy evőkanál cukorral felfuttatjuk. A liszteket tálba szórjuk, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejfölt, a vajat, a tojássárgáját, a sót és a maradék cukrot. A tejet fokozatosan adagolva alaposan kidagasztjuk a tésztát.

Ha a tészta szépen elválik a tál falától, akkor meleg helyen, letakarva kb 1–1,5 óra alatt duplájára kelesztjük.

Formázás:

A megkelt tésztát újra átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk. Mindegyikből hosszú, gömbölyű rudacskát sodrunk, amelyet csomóba kötünk. A végeit enyhén összenyomjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Sütés:

A formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és további 20 percig kelesztjük. Ezután a tetejüket felvert tojással megkenjük, megszórjuk szezámmaggal, kevés mákkal és egy csipet sóval.

Előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Tipp:

A csomócskák más lisztekből is elkészíthetők és akár a tésztába is gyúrhatsz különféle magvakat. A tepsiben hagyj bőven helyet közöttük, mert sütés közben tovább nőnek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Diétás receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nixi94
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is