Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval puha tésztát gyúrunk. A tésztát kétszeresére kelesztjük, majd átgyúrjuk, és három cipót formázunk. Mindegyiket gáztepsi méretűre nyújtjuk.
A töltelékhez a három tojássárgáját a puha margarinnal és a sóval habosra keverjük. A kinyújtott tésztalapokat egyenként megkenjük ezzel a krémmel, majd bejglihez hasonlóan feltekerjük.
A tejfölt összekeverjük egy tojássárgájával, és ezzel megkenjük a rudakat. Szezámmaggal vagy reszelt sajttal megszórjuk, majd 45 fokos szögben háromszög alakú szeletekre vágjuk. A rudakat még fél óráig meleg helyen kelesztjük, végül 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük.
Az eredmény egy ízletes, puha péksütemény, amit érdemes kipróbálni!

