Elkészítése
Egy mély tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd alaposan kidolgozzuk, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapunk. Ezt követően a tésztát nyolc egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük, ami körülbelül 30 percet vesz igénybe. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
Miután megkeltek a cipók, mindegyiket kör alakúra, kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. Ezután mindegyiket megkenjük a sóval elkevert margarinnal, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. A tésztalapokat nyolc cikkre vágjuk, és kívülről befelé sodorva kiflikké tekerjük őket.
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egy rövid pihenő után megkenjük őket felvert tojással. Szezámmaggal megszórjuk a tetejüket, majd addig sütjük, amíg szép rózsaszínűre nem sülnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
