Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Szezámmagos, kefires kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Egy mély tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd alaposan kidolgozzuk, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapunk. Ezt követően a tésztát nyolc egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük, ami körülbelül 30 percet vesz igénybe. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Miután megkeltek a cipók, mindegyiket kör alakúra, kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2012.08.28.

A tésztához

A tészta kenéséhez

Tetejére

Elkészítése

Egy mély tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd alaposan kidolgozzuk, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapunk. Ezt követően a tésztát nyolc egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük, ami körülbelül 30 percet vesz igénybe. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Miután megkeltek a cipók, mindegyiket kör alakúra, kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. Ezután mindegyiket megkenjük a sóval elkevert margarinnal, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. A tésztalapokat nyolc cikkre vágjuk, és kívülről befelé sodorva kiflikké tekerjük őket.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egy rövid pihenő után megkenjük őket felvert tojással. Szezámmaggal megszórjuk a tetejüket, majd addig sütjük, amíg szép rózsaszínűre nem sülnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is