Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos, kefires kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 70 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 kis pohár kefir
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 dl olaj

A tészta kenéséhez

  • 20 dkg margarin
  • 1 evőkanál só
  • 20 dkg reszelt sajt

Tetejére

  • 1 db tojás
  • szezámmag

Elkészítése

Egy mély tálban összekeverjük a tészta hozzávalóit, majd alaposan kidolgozzuk, amíg sima és rugalmas tésztát nem kapunk. Ezt követően a tésztát nyolc egyenlő cipóra osztjuk. A cipókat letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük, ami körülbelül 30 percet vesz igénybe. Közben előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Miután megkeltek a cipók, mindegyiket kör alakúra, kb. fél centiméter vastagságúra nyújtjuk. Ezután mindegyiket megkenjük a sóval elkevert margarinnal, majd bőven megszórjuk reszelt sajttal. A tésztalapokat nyolc cikkre vágjuk, és kívülről befelé sodorva kiflikké tekerjük őket.

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és egy rövid pihenő után megkenjük őket felvert tojással. Szezámmaggal megszórjuk a tetejüket, majd addig sütjük, amíg szép rózsaszínűre nem sülnek.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/szezammagos-kefires-kifli/