Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Ropogtatnivalók

Sós sütemények

Szezámmagos-mákos kréker

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 15 dkg liszt 1 csapott tk só 2 tk szezámmag (és 1-1 csipet a tetejére) 3 tk egész mák 7,5 dkg vaj/margarin 6,5 dkg tejszín (30 %-os) Elkészítése: A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót és a magokat. Elkezdjük elmorzsolni benne a vajat/margarint és fokozatosan adagoljuk a tejszínt. Addig dolgozzuk, míg egy […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.06.28.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 1 csapott tk só
  • 2 tk szezámmag (és 1-1 csipet a tetejére)
  • 3 tk egész mák
  • 7,5 dkg vaj/margarin
  • 6,5 dkg tejszín (30 %-os)


Elkészítése:

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd beleszórjuk a sót és a magokat. Elkezdjük elmorzsolni benne a vajat/margarint és fokozatosan adagoljuk a tejszínt.

Addig dolgozzuk, míg egy gombóccá nem áll össze. Előmelegítjük a sütőt. Két nagyobb tepsit kibélelünk sütőpapírral.

A gombócot két részre osztjuk, így könnyebb vele dolgozni. Enyhén lisztezett felületen egyenként kb. 2 mm vastagra elnyújtjuk. Ha sikerül vékonyabbra, még jobb.

Vizes kézzel kicsit átsimítjuk a tetejét és megszórjuk kevés szezámmaggal. A sodrófát átgurítjuk rajta, hogy a magok egy kicsit a tésztába ragadjanak.

Egy lisztbe mártott derelyevágóval tetszőlegesen rombuszra, kockára, esetleg csíkokra vágjuk. Egy vékony pengéjű késsel a krékerek alá nyúlunk és a sütőpapíros tepsibe helyezzük. 190 fokon hőlégkeveréssel 10 perc alatt megsütjük.

[box style=”info”]Mit tesz az ember lánya ha hajnalban kidobja az ágy? Csendben elvonul a konyhába és készít valami finomságot a családnak. Most nem kelt tésztát, hanem krékert. Mert a ház ura az este valami sósság után kutatott a szekrényben 😉 Egyszerű, finom, de a két tepsinyi adag ellenére ajánlott a dupla vagy a tripla adag összeállítása. Egészen biztos pillanatok alatt el fog fogyni. Minél vékonyabbra sikerül elnyújtani, annál ropogósabb lesz.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ár: Nagyon olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is