Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 6 ek víz
- 1 ek ecet (10 %-os)
- 1 tk só
- 10 dkg sajt
Tetejére:
- 1 tojás
- 4 tk szezámmag
Elkészítése:
A lisztet a sóval elkeverjük, majd összegyúrjuk a puha margarinnal, a vízzel, ecettel és a reszelt sajttal. Fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe, és 1 éjszakán át pihentetjük.
Másnap hagyjuk szobahőmérsékleten fél órát pihenni, majd lisztezett munkalapon kb. 5 mm vastagságúra kinyújtjuk. A tészta tetejét lekenjük felvert tojással, majd megszórjuk szezámmaggal.
Derelye-, vagy pizzavágóval rudakat vágunk, és sütőpapírral fedett tepsire helyezzük.
180 fokos sütőben kb. 15-20 perc alatt szép világosra sütjük.


