Elkészítése
Az élesztőt cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, és a só felét. Az egészet összegyúrjuk, majd letakarva, nagyjából egy órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk.
A tojást és a maradék tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a megmaradt sót, és megkenjük vele a tésztát. Megszórjuk szezámmaggal (vagy ízlés szerint sajttal, köménymaggal), éles késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd tetszőleges nagyságú darabokra osztjuk.
A tésztadarabokat margarinnal vékonyan kikent tepsibe helyezzük, és 180-200 fokos sütőben (gázsütő 3. fokozat) 15-20 perc alatt megsütjük.
