Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szezámmagos sós rudacska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg rétesliszt
  • 22 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dkg élesztő
  • 0,5 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dkg só
  • 1 db tojás (a tészta kenéséhez )
  • szezámmag

Elkészítése

Az élesztőt cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, és a só felét. Az egészet összegyúrjuk, majd letakarva, nagyjából egy órát pihentetjük. Ezután a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtjuk.

A tojást és a maradék tojásfehérjét felverjük, hozzáadjuk a megmaradt sót, és megkenjük vele a tésztát. Megszórjuk szezámmaggal (vagy ízlés szerint sajttal, köménymaggal), éles késsel ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd tetszőleges nagyságú darabokra osztjuk.

A tésztadarabokat margarinnal vékonyan kikent tepsibe helyezzük, és 180-200 fokos sütőben (gázsütő 3. fokozat) 15-20 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/szezammagos-sos-rudacska/