Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Szezámmagos-túrós pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt, és keverjük el, amíg teljesen fel nem oldódik. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a maradék tejet, a sót, valamint 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben felfuttatott élesztőt is. Géppel vagy kézzel gyúrjunk az egészből rugalmas tésztát. Amikor a tészta már sima és rugalmas, takarjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.07.11.

Hozzávalók

Elkészítése

Morzsoljuk bele a langyos tejbe az élesztőt, és keverjük el, amíg teljesen fel nem oldódik. A liszthez adjuk hozzá a szétmorzsolt túrót, a vajat, a maradék tejet, a sót, valamint 2 tojást. Öntsük hozzá a tejben felfuttatott élesztőt is. Géppel vagy kézzel gyúrjunk az egészből rugalmas tésztát. Amikor a tészta már sima és rugalmas, takarjuk le egy tiszta konyharuhával, és tegyük langyos helyre, hogy megkeljen.

Miután a tészta duplájára kelt, borítsuk ki lisztezett felületre, és nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra. Egy tojást simára keverünk, és ezzel megkenjük a kinyújtott tészta felületét. Szórjunk rá ízlés szerint szezámmagot, majd szaggassuk ki a tésztát pogácsaszaggatóval a kívánt méretű pogácsákra.

A kiszaggatott pogácsákat helyezzük sütőpapírral kibélelt tepsibe, majd tegyük őket előmelegített, 200 fokos sütőbe. Süssük addig, amíg a pogácsák szép aranybarnák nem lesznek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is