Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Szezámos-lenmagos karika

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 6 púpozott ek FreeFrom gm liszt 6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet) 20 g friss élesztő 1,5 dl langyos víz 3 ek olaj 1 ek kristálycukor 1 tk só 1 ek szezámmag 1 ek lenmag Elkészítése: Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk, majd a többi […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
150 perc
Mennyiség:
2 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 púpozott ek FreeFrom gm liszt
  • 6 púpozott ek Glutenix lisztkeverék (aki nem gluténérzékeny, használjon 12 ek finomlisztet)
  • 20 g friss élesztő
  • 1,5 dl langyos víz
  • 3 ek olaj
  • 1 ek kristálycukor
  • 1 tk só
  • 1 ek szezámmag
  • 1 ek lenmag


Elkészítése:

Az élesztőt a langyos vízben egy csipet kristálycukorral felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval együtt alaposan kidolgozzuk. Ha szükséges, adunk még hozzá egy kis vizet, a lényeg, hogy egy laza állagú tésztát kapjunk, ami szépen elválik a táltól.

1,5 órát, konyharuhával letakarva, meleg helyen kelesztjük.

Ha a tészta megkelt, 5 részre osztjuk, hüvelykujjnyi vastagságú pálcákat sodrok belőle, a végét összeillesztjük, hogy karikát kapjunk, majd langyos vízbe mártjuk, majd a magkeverékbe és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk.

15 percet kelesztjuk az elkészült karikákat, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is