Elkészítése
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 3 dkg élesztő
- 1 dl tej
- 1 kis pohár tejföl
- 1 kiskanál só
- 3 evőkanál olaj
- 1 egész tojás
Tetejére:
- 1 tojás sárgája
- szezámmag vagy fenyőmag, lenmag, tökmag, köménymag vagy sajt
Elkészítése:
Az élesztőt langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk, majd a liszttel, a margarinnal, a tojással, a sóval, tejföllel és az olajjal összedolgozzuk. Az így kapott tésztát langyos helyen 1-2 órán át kelesztjük.
A megkelt tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 cm vastagra nyújtjuk és szív alakú formával kiszúrjuk. Tetejét tojás sárgájával megkenjük, majd megszórjuk szezámmaggal. 180 fokon 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.
