Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a cukorral és kevés langyos tejjel felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval és tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. A fagyos margarint reszelővel ráreszeljük a tésztára, és feltekerjük. Ezután kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk, 20 percenként pihentetve a tésztát. Másfél adag tésztából készítjük el a különböző ízesítésű változatokat. A sajtos bucikhoz a tésztát […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.01.03.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral és kevés langyos tejjel felfuttatjuk, majd a liszttel, sóval és tejjel összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, majd téglalap alakúra kisodorjuk. A fagyos margarint reszelővel ráreszeljük a tésztára, és feltekerjük.

Ezután kisodorjuk, háromszor hajtogatjuk, 20 percenként pihentetve a tésztát. Másfél adag tésztából készítjük el a különböző ízesítésű változatokat.

A sajtos bucikhoz a tésztát derelyevágóval formázzuk, majd a tetejüket felvert tojással kenjük le, és reszelt sajttal szórjuk meg. A virslis változatnál négyzeteket vágunk, félbevágott virsliket helyezünk rájuk, és kifli formában feltekerjük, szintén megkenjük tojással és sajttal szórjuk meg.

A kakaós változatot kakaópor, fahéj, kristálycukor és reszelt alma keverékével töltjük meg.

180 fokos sütőben sütjük készre.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is