Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Tatu kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Elkészítés A tatu kifli egy laktató, sós péksütemény, amelyet kolbász és sajt tölt meg. Frissen, még langyosan a legfinomabb, de hidegen is remek vendégváró vagy tízórai lehet. Tészta Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összekeverjük. A közepébe öntjük a felfutott élesztőt, és annyi langyos […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.08.17.

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

Elkészítés

A tatu kifli egy laktató, sós péksütemény, amelyet kolbász és sajt tölt meg. Frissen, még langyosan a legfinomabb, de hidegen is remek vendégváró vagy tízórai lehet.

Tészta

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összekeverjük.
  3. A közepébe öntjük a felfutott élesztőt, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk (kb. 2,5–3 dl).
  4. Jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

Formázás és töltés

  1. A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk.
  2. A szélesebb részükre 2 db kolbászkarikát és egy kis darab sajtot helyezünk.
  3. A cikkeket kifliformára feltekerjük.
  4. Újra kelesztjük őket, amíg szép nagyra nőnek.

Sütés

  1. A kiflik tetejét lekenjük 1 tojássárgája és kevés tej keverékével.
  2. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk sonkával, szalámival vagy más sajtokkal is. Ha ropogósabb héjat szeretnénk, a sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is