Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tatu kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 50 dkg finomliszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl langyos tej
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor

Töltelékhez

  • kolbász karika
  • sajt

Elkészítése

Elkészítés

A tatu kifli egy laktató, sós péksütemény, amelyet kolbász és sajt tölt meg. Frissen, még langyosan a legfinomabb, de hidegen is remek vendégváró vagy tízórai lehet.

Tészta

  1. Az élesztőt a cukros, langyos tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót és az olajat, majd összekeverjük.
  3. A közepébe öntjük a felfutott élesztőt, és annyi langyos tejet adunk hozzá, hogy közepes keménységű tésztát kapjunk (kb. 2,5–3 dl).
  4. Jól kidagasztjuk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.

Formázás és töltés

  1. A megkelt tésztát kör alakúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk.
  2. A szélesebb részükre 2 db kolbászkarikát és egy kis darab sajtot helyezünk.
  3. A cikkeket kifliformára feltekerjük.
  4. Újra kelesztjük őket, amíg szép nagyra nőnek.

Sütés

  1. A kiflik tetejét lekenjük 1 tojássárgája és kevés tej keverékével.
  2. Előmelegített sütőben, 200 fokon 20–25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tipp

A tölteléket variálhatjuk sonkával, szalámival vagy más sajtokkal is. Ha ropogósabb héjat szeretnénk, a sütés előtt megszórhatjuk szezámmaggal vagy köménnyel.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tatu-kifli/