Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Tejfölös pogácsa

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és alaposan összedolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát lisztezett deszkára tesszük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, majd visszahajtjuk. Ezt a nyújtást és hajtogatást összesen háromszor […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Balog Erika
Beküldte: 2013.03.26.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és alaposan összedolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

A tésztát lisztezett deszkára tesszük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, majd visszahajtjuk. Ezt a nyújtást és hajtogatást összesen háromszor ismételjük, hogy a pogácsa leveles legyen.

Az utolsó nyújtás után a tésztát pogácsaszaggatóval bevagdossuk, majd megkenjük a tetejét a tojásfehérjével. Kiszaggatjuk a pogácsákat, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

A tepsin hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a pogácsák ne dőljenek el sütés közben. Ezután előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Szilveszteri receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak
Balog Erika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is