Elkészítése
Az élesztőt langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és alaposan összedolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, majd visszahajtjuk. Ezt a nyújtást és hajtogatást összesen háromszor ismételjük, hogy a pogácsa leveles legyen.
Az utolsó nyújtás után a tésztát pogácsaszaggatóval bevagdossuk, majd megkenjük a tetejét a tojásfehérjével. Kiszaggatjuk a pogácsákat, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.
A tepsin hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a pogácsák ne dőljenek el sütés közben. Ezután előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

