Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 3 dkg élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 kávéskanál cukor

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben, egy kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy tálban elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és alaposan összedolgozzuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk.

A tésztát lisztezett deszkára tesszük, letakarjuk, és fél óráig pihentetjük. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk, majd visszahajtjuk. Ezt a nyújtást és hajtogatást összesen háromszor ismételjük, hogy a pogácsa leveles legyen.

Az utolsó nyújtás után a tésztát pogácsaszaggatóval bevagdossuk, majd megkenjük a tetejét a tojásfehérjével. Kiszaggatjuk a pogácsákat, és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket.

A tepsin hagyjuk pihenni 10-15 percig, hogy a pogácsák ne dőljenek el sütés közben. Ezután előmelegített, 180 fokos sütőben körülbelül 30 perc alatt aranybarnára sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tejfolos-pogacsa-3/