Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 600 g sima liszt
  • 350 g tejföl (min.14%)
  • 250 g margarin
  • 30 g élesztő
  • 2 tk só
  • lenmag
  • szezámmag


Elkészítése:

A sót összekeverjük a liszttel, majd elmorzsoljuk benne a 200 g margarint. Hozzáadjuk a langyos tejfölt, az összemorzsolt élesztőt, és rugalmas tésztává gyúrjuk (száraz tészta esetén teszünk még hozzá tejfölt, ragacsos tésztához lisztet).

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a maradék 50 g olvasztott margarinnal lekenjük. Négyszögletesre hajtogatjuk. Pihentetjük 20 percet, újból kisodorjuk és hajtogatjuk. Ezt háromszor végezzük el.

Végül ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lekenjük a maradék olvasztott margarinnal, és megszórjuk a magokkal.

Késsel vagy pengével bevagdossuk a tetejét, és kiszaggatjuk a pogácsákat (vagy kockákra vágjuk). Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a pogácsákat, és még 30 percet letakarva kelesztjük. Előmelegített, 200 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tejfolos-pogacsa-4/