Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Pogácsák

Sós sütemények

Tejfölös pogácsa másképpen

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a tejfölös pogácsa omlós és réteges lesz, amit a többszöri hajtogatás és pihentetés biztosít. A tészta puha, jól kezelhető, a teteje tojással kenve szép fényt kap. Pogácsának és sós rudacskának is elkészíthetjük, így változatos vendégváró falatokat kínálhatunk belőle.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2013.10.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet a margarinnal vagy vajjal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojások sárgáját, a tejfölt és a sót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát gyúrunk belőle, amelyet fél órán át pihentetünk a deszkán.

Ezután kinyújtjuk, majd háromba hajtjuk. A hajtogatást még kétszer megismételjük, mindig 20-20 perc pihentetés után.

Formázás és sütés

A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, a tetejét berácsozzuk, majd tojássárgájával megkenjük. Pogácsaszaggatóval kiszúrjuk a pogácsákat. Sütőlemezre sorakoztatjuk őket, és hagyjuk 10 percig pihenni, mert különben sütés közben eldőlnek.

Előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük.

Tipp

A tésztából sós rudakat is formázhatunk, amelyeket megszórhatunk szezámmaggal, köménnyel vagy reszelt sajttal. A pogácsák akkor lesznek a legszebbek, ha sütés előtt még egyszer hagyjuk őket kicsit kelni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Reggeli
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is