Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös pogácsa másképpen recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához:

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl tej
  • só
  • 1 dkg cukor

A tetejére:

  • 10 dkg reszelt sajt
  • pirospaprika
  • tojásfehérje

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 1/2 óráig a deszkán pihentetünk letakarva.

Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, 20-20 perces pihentetés után.

A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk, majd enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk és pogácsákat szaggatunk belőle.

A sütőlemezen előbb 10 percet pihenjen a tészta, mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek. 180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Ebből a tésztából sós rudakat is készíthetünk.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tejfolos-pogacsa-maskeppen-2/