Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatjuk.
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót. Gyenge rétestészta keménységű tésztát kapunk, amit 1/2 óráig a deszkán pihentetünk letakarva.
Utána kinyújtjuk és háromba hajtjuk. Ezt még kétszer megismételjük, 20-20 perces pihentetés után.
A tésztát ujjnyi vastagra kinyújtjuk, tetejét berácsozzuk, majd enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük. Reszelt sajttal megszórjuk és pogácsákat szaggatunk belőle.
A sütőlemezen előbb 10 percet pihenjen a tészta, mert különben a pogácsák sütés közben eldőlnek. 180 fokra melegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Ebből a tésztából sós rudakat is készíthetünk.