Elkészítése
Ez a tejfölös kifli puha, foszlós tésztájával igazi családi kedvenc. Könnyen formázható, akár kiflinek, zsemlének vagy más péksüteménynek is elkészíthetjük. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad.
Elkészítés lépései
- Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
- Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a burgonyapelyhet, a sót, az olajat és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk.
- Letakarva 30 percig pihentetjük.
- A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, és ízlés szerint kiflivé, zsemlévé vagy más formává alakítjuk.
- A tetejüket tejjel lekenjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.
- 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó rácson, gőz felett (alul egy tepsiben vízzel) kb. 15 perc alatt megsütjük.
Tipp
A burgonyapehelynek köszönhetően a kiflik másnap is puhák maradnak. Ha szeretnénk, a tetejüket megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal. A gőzös sütési technika hasonló a francia péksüteményeknél alkalmazott módszerhez, amely segít a roppanós héj és puha belső kialakításában.
