Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tejfölös puha kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 dl tej ( fele főzőtejszínnel készítettem)
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál burgonyapehely
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • 2,5 dkg élesztő
  • 4 evőkanál olaj

Elkészítése

Ez a tejfölös kifli puha, foszlós tésztájával igazi családi kedvenc. Könnyen formázható, akár kiflinek, zsemlének vagy más péksüteménynek is elkészíthetjük. Frissen a legfinomabb, de másnap is puha marad.

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros, langyos tejben.
  2. Hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt, a burgonyapelyhet, a sót, az olajat és a maradék tejet, majd tésztát dagasztunk.
  3. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  4. A megkelt tésztát 8 cipóra osztjuk, és ízlés szerint kiflivé, zsemlévé vagy más formává alakítjuk.
  5. A tetejüket tejjel lekenjük, majd újabb 20 percig pihentetjük.
  6. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó rácson, gőz felett (alul egy tepsiben vízzel) kb. 15 perc alatt megsütjük.

Tipp

A burgonyapehelynek köszönhetően a kiflik másnap is puhák maradnak. Ha szeretnénk, a tetejüket megszórhatjuk sajttal, szezámmaggal vagy lenmaggal. A gőzös sütési technika hasonló a francia péksüteményeknél alkalmazott módszerhez, amely segít a roppanós héj és puha belső kialakításában.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tejfolos-puha-kifli/