A hideg margarint (nagyobb lyukú reszelőn) a lisztbe belereszeljük. A liszthez hozzáadjuk a tejet, amibe már elkevertük az instant élesztőt, majd a tojássárgájával és olajjal kikevert tejfölt és végül a sót. Az egészet jól összedolgozzuk, gyúrjuk és kb 10 percig dagasztjuk. Letakarjuk és kb 1 órán át pihentetjük/kelesztjük.
Pihentetés után lisztezett felületen a tésztát kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, megszórjuk reszelt sajttal és úgy, mint a bejglit szorosan feltekerjük. Utána a feltekert tésztát kb 1,5-2 cm-es vastagságúra, téglalap alakúra kinyújtjuk és egyforma 4*4 cm-es kockákra felvágjuk.
Az őrölt fűszerpaprikával kikevert tejföllel jól megkenjük a tetejét, megszórjuk egy kis őrölt köménnyel és végül a reszelt sajttal.
Sütőpapírral bélelt tepsibe egymás mellé rakosgatjuk (de ne nagyon közel egymáshoz, mert sülés közben megnőnek) a pogácsákat.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb 15-20 percig sütjük.