Elkészítése
Az élesztőt a langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a magkeveréket, majd beleöntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk az olívaolajat vagy az olíva alapú margarint, és fokozatosan adagoljuk a langyos vizet, miközben a tésztát kézzel alaposan kidagasztjuk. A tészta legyen lágy, de ne ragadós.
A tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és zsemléket vagy kifliket formázunk belőle. A formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 20 percig pihentetjük.
A zsemléket/kifliket előmelegített sütőben, 180 °C-on 25-30 percig sütjük.
