Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kelt tészták

Sós sütemények

Teljes kiőrlésű kiflik,zsemlék

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a magkeveréket, majd beleöntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk az olívaolajat vagy az olíva alapú margarint, és fokozatosan adagoljuk a langyos vizet, miközben a tésztát kézzel alaposan kidagasztjuk. A tészta legyen lágy, de ne ragadós. A tésztát […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
sos.ibolya
Beküldte: 2013.04.25.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben 1 teáskanál cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót és a magkeveréket, majd beleöntjük a felfutott élesztőt. Hozzáadjuk az olívaolajat vagy az olíva alapú margarint, és fokozatosan adagoljuk a langyos vizet, miközben a tésztát kézzel alaposan kidagasztjuk. A tészta legyen lágy, de ne ragadós.

A tésztát letakarjuk egy tiszta konyharuhával, és meleg helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg a duplájára nő.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és zsemléket vagy kifliket formázunk belőle. A formázott tésztadarabokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és további 20 percig pihentetjük.

A zsemléket/kifliket előmelegített sütőben, 180 °C-on 25-30 percig sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
sos.ibolya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is