Elkészítése
A tejszínt és a vizet elkeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a zsírt, majd a liszteket és alaposan összekeverjük egy evőkanállal, ezután hozzáadjuk a tojást az élesztős egyveleghez végül kidagasztjuk a tésztát.
Letakarva, fél órát kelesztjük, átgyúrjuk, majd a kapott tészta súlyát lemérjük. A tésztát mérleg segítségével 10 egyenlő részre osztjuk, majd henger alakúra formázzuk a részeket egyenként. Középen bevágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük kelni egy órát a csónakokat.
Ha letelt a kelesztés ideje, akkor megkenjük cukormentes ketchuppal rátesszük a karikázott paradicsomot. Nekem minden hajóra 2 szelet paradicsom jutott. Középre elhelyezünk egy fél virslit, megkenjük tojással, majd megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokon pirosra sütjük kb 30 perc alatt.








