Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tepertős bodag egy hagyományos, laktató kenyérféle, amelyet a tepertő és a mangalicazsír tesz igazán ízessé.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
bereizoli
Beküldte: 2013.10.02.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a fehérborsot. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a mangalicazsírt is, és sima, rugalmas tésztává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a tejföllel, majd egyenletesen megszórjuk az apróra vágott tepertővel. Ezután a tésztát ismét összegyúrjuk (ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá), majd újra kinyújtjuk.

A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük, formára igazítjuk, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk duplájára kelni. Amikor megkelt, meleg vízbe mártott késsel négyzetrácsokat vágunk a tetejére, majd lekenjük tojásfehérjével.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép piros színt nem kap. Frissen, konyharuhába takarva tálaljuk, hogy sokáig meleg és puha maradjon.

Tipp

A tésztába keverhetünk egy kevés apróra vágott lilahagymát is, így még karakteresebb lesz az íze.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
bereizoli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is