Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepertős bodag recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 80 dkg liszt
  • 1 evőkanál mangalica zsír
  • 8 dkg tepertő (apróra kockázva)
  • 5 dkg élesztő
  • 3 dl tej (langyos tej!)
  • 3 evőkanál tejföl
  • őrölt fehérbors
  • só
  • 1 db tojásfehérje

Elkészítése

A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a fehérborsot. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a mangalicazsírt is, és sima, rugalmas tésztává gyúrjuk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a tejföllel, majd egyenletesen megszórjuk az apróra vágott tepertővel. Ezután a tésztát ismét összegyúrjuk (ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá), majd újra kinyújtjuk.

A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük, formára igazítjuk, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk duplájára kelni. Amikor megkelt, meleg vízbe mártott késsel négyzetrácsokat vágunk a tetejére, majd lekenjük tojásfehérjével.

Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép piros színt nem kap. Frissen, konyharuhába takarva tálaljuk, hogy sokáig meleg és puha maradjon.

Tipp

A tésztába keverhetünk egy kevés apróra vágott lilahagymát is, így még karakteresebb lesz az íze.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tepertos-bodag/