A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót és a fehérborsot. Az élesztőt langyos tejben felfuttatjuk, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a mangalicazsírt is, és sima, rugalmas tésztává gyúrjuk.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, megkenjük a tejföllel, majd egyenletesen megszórjuk az apróra vágott tepertővel. Ezután a tésztát ismét összegyúrjuk (ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá), majd újra kinyújtjuk.
A tésztát kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük, formára igazítjuk, konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk duplájára kelni. Amikor megkelt, meleg vízbe mártott késsel négyzetrácsokat vágunk a tetejére, majd lekenjük tojásfehérjével.
Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép piros színt nem kap. Frissen, konyharuhába takarva tálaljuk, hogy sokáig meleg és puha maradjon.
Tipp
A tésztába keverhetünk egy kevés apróra vágott lilahagymát is, így még karakteresebb lesz az íze.