Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Tepertős pogácsa recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 1 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 kávéskanál cukor
  • 2 evőkanál fehérbor
  • 30 dkg tepertő (darálva)
  • só
  • bors

Kenéshez

  • 1 tojás

Elkészítése

A tejbe belemorzsljuk az élesztőt és elkeverjük, feloldjuk benne, de nem kell megvárni, hogy megkeljen!

A többi hozzávalót (a tepertő kivételével) egy edénybe mérjük, hozzáadjuk az élesztőts tejet és összegyúrjuk az egészet.

A tepertőhöz ízlés szerint adunk sót és borsot, majd az egészet alaposan összekeverjük.

A kész tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyenletesen rákenjük az ízesített tepertőt, majd összehajtogatjuk és letakarjuk.

20 perc múlva ismét kinyújtjuk és összehajtogatjuk. A pihentetést és nyújtást még kétszer megismételjük.

A negyedik hajtogatás után ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét éles késsel berácsozzuk, majd kiszaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük a pogácsákat, felvert tojással lekenjük.

A sütőt 180 fokra melegítjük, közben pihentetjük a tepsiben a pogácsákat. Ha a sütő bemelegedett, akko kb 25 perc alatt szép pirosra sütjük.

https://receptneked.wps.hu/sos-sutemenyek/tepertos-pogacsa-7/